Hva er molton? En omfattende guide

Håvard Herberg

Hva er Molton? 

Molton er et begrep som ofte dukker opp i sammenheng med sceneoppsett, studioinnredning, og andre profesjonelle lyd- og lysapplikasjoner. Men hva er egentlig molton, og hvorfor er det så viktig?

Molton: En introduksjon

Molton, ofte referert til som scenemolton eller sceneteppe, er et tykt, robust stoff, vanligvis laget av bomull. Dets primære funksjon er som en bekledning på scener, messer, utesteder, kinoer, hjemmekinoer, TV-studioer, fotograferingsstudioer, og mange andre steder. En av de mest fremtredende egenskapene til molton er dens evne til å være nesten helt lystett, noe som betyr at det reflekterer minimalt med lys. Dette gjør det til et ideelt valg for steder hvor kontroll over lys er avgjørende.

Typer av Molton

Molton kommer i forskjellige varianter, som scenemolton og deco molton. Mens begge typer er designet for lignende formål, er deco molton ofte tynnere og primært beregnet for dekorative formål.

Lyddempende egenskaper

En av de mindre kjente fordelene med molton er dens lyddempende egenskaper. Avhengig av stoffets tykkelse, kan molton bidra til å redusere støy og forbedre akustikken i et rom. For optimal lyddemping anbefales det å henge molton foldet, likt en gardin, i stedet for å strekke den ut.

Sikkerhet først: Brannhemmende egenskaper

Sikkerhet er en topp prioritet, spesielt i profesjonelle innstillinger. Derfor er molton behandlet med flammehemmende stoffer for å redusere risikoen for brann. Dette er spesielt viktig på scener hvor sceneeffekter og varme lamper kan utgjøre en brannfare. Husk at Molton aldri skal vaskes, da dette fjerne de flammehemmende egenskapene til stoffet.

Farger og dimensjoner

Mens svart og hvit er de mest populære fargene for molton, er det også tilgjengelig i andre farger for spesifikke behov. Soundergy tilbyr molton i en rekke størrelser, og med maljer for enkel montering. Hvis du har spesielle behov eller ønsker en bestemt størrelse, ta gjerne kontakt med oss.

Konklusjon

Molton er et uunnværlig verktøy for alle som jobber med scene, lyd, og lys. Med sine unike egenskaper gir det både estetiske og funksjonelle fordeler. Enten du er en profesjonell eller en entusiast, kan du finne et bredt utvalg av molton-produkter på Soundergy.

Håvard Herberg

Spørsmål?

Hei! Jeg er Håvard, og er eier av Soundergy As. Spørsmål til noe i dette inlegget? Send meg en beskjed eller ring meg på 95 44 22 69!

Legg igjen en kommentar

Spar 10% på ditt neste kjøp 

Meld deg på vårt nyhetbrev, og spar 10% på ditt første kjøp!
Nyhetsbrev påmelding
Lukk