...
Håvard Herberg

Håvard Herberg

Innehaver / audioingeniør

Hva er molton?

Hva er molton?

Mange spør oss; hva er molton? Molton (også ofte omtalt som scenemolton eller sceneteppe) er et tykt stoff, typisk av bomull, som brukes som som bekledning på scener, messer, utesteder, kino og hjemmekino, i tv- og fotografferingstudio og mye mer. Stoffet er som regel tilnærmet lystett, og refklekterer minimalt med lys. Se vårt utvalg av molton nederst på siden.

I enkelte tilfeller benyttes ord som scenemolton eller deco molton. Oftest er betegnelsen deco molton brukt om de tynnere utgavene av molton, beregnet nettopp for dekorasjon.

Lyddempende

Molton fås i forskjellig tykkelse (gram per kvadratmeter), og har også i noen grad lyddempende egenskaper, hvor de tykkeste stoffene demper mest lyd. Ønsker du å benytte molton for lyddemping bør det henges opp foldet (som en gardin som ikke er trukket for), ikke utstrekt.

Brannhemmende

Siden molton i utgangspunktet er beregnet brukt på scene og til andre profesjonelle applikasjoner er stoffet behandlet med flammehemmende stoffer, og skal derfor ikke vaskes. Dette gjør stoffet svært sikkert for bruk på scene, hvor sceneeffekter og varme lamper utgjør en brannfare.

Farger og dimensjoner

Molton selges i flere farger, men er mest benyttet i sort / svart eller hvit. Dette gir et nøytralt utseende som ikke tar fokuser bort fra lyd, lys og scene.

Vi har molton i mange størrelser, med maljer for enkel montering. Om du ikke finner størrelsen du er ute etter, eller har et spesielt behov kan vi skaffe molton i ønsket lengde. Du er hjertlig velkommen til å kontakte oss med ditt behov.

Ikke gå glipp av vårt nyhetsbrev!

Vil du vite mer om våre produkter? Meld deg vårt nyhetsbrev ved å skrive inn din e-postadresse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Kontakt oss!

Har du spørsmål, om stort eller lite? Kontakt oss på Messenger chat, via kontaktskjema eller på telefon! Vi ser frem til å snakke med deg.

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.