Håvard Herberg

Håvard Herberg

Innehaver / audioingeniør

Rutine for å skru på og skru av et lydsystem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

For å unngå skader på høyttalere og annet elektronisk utstyr er det tilrådelig å etablere og følge en fast rutine for å skru på og skru av et lydsystem.

SOUNDERGY anbefaler følgende rutine for alle lydsystemer/lydanlegg levert av oss:

  1. Med alle systemkomponenter avskrudd, skru på kildeutstyr (lydmiksere, signalprosessorer, opptaks- og avspillingsenheter osv.) FØR du skrur på forsterkerne. Spenningstopper fra oppstart av kildeutstyr kan skade høyttalerne hvis forsterkerne allerede er skrudd på. Dette gjelder både for lydanlegg drevet av eksterne forsterkere, og for lydanlegg med høyttalere som har innebygd forsterkerenhet i hver høyttaler (aktive høyttalere).
  2. Sørg for at forsterkervolumet på alle forsterkerenheter i systemet er satt til sine minimuminnstillinger, og skru deretter på forsterkerne en etter en. Det anbefales at alle systemkomponenter tillates å stabilisere seg i flere sekunder før forsterkervolumet justeres over minimumsnivå, og lydsignaler introduseres i systemet.

Når lydsystemer skrus av skal alle forsterkere skrus av FØR man skrur av noen andre systemkomponenter. Sett volumkontrollene på hver forsterker til sin minimumsinnstilling før du skrur av forsterkeren.

Ikke gå glipp av vårt nyhetsbrev!

Vil du vite mer om våre produkter? Meld deg vårt nyhetsbrev ved å skrive inn din e-postadresse.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

Kontakt oss!

Har du spørsmål, om stort eller lite? Kontakt oss på Messenger chat, via kontaktskjema eller på telefon! Vi ser frem til å snakke med deg.

Messenger chat

Kontaktskjema

95 44 22 69