Rutine for å skru på og skru av et lydsystem

Håvard Herberg

For å unngå skader på høyttalere og annet elektronisk utstyr er det tilrådelig å etablere og følge en fast rutine for å skru på og skru av et lydsystem.

SOUNDERGY anbefaler følgende rutine for alle lydsystem/lydanlegg levert av oss:

  1. Med alle systemkomponenter avskrudd, skru på kildeutstyr (lydmiksere, signalprosessorer, opptaks- og avspillingsenheter osv.) FØR du skrur på forsterkerne. Spenningstopper fra oppstart av kildeutstyr kan skade høyttalerne hvis forsterkerne allerede er skrudd på. Dette gjelder både for lydanlegg drevet av eksterne forsterkere, og for lydanlegg med høyttalere som har innebygd forsterkerenhet i hver høyttaler (aktive høyttalere).
  2. Sørg for at forsterkervolumet på alle forsterkerenheter i systemet er satt til sine minimuminnstillinger, og skru deretter på forsterkerne en etter en. Det anbefales at alle systemkomponenter tillates å stabilisere seg i flere sekunder før forsterkervolumet justeres over minimumsnivå, og lydsignaler introduseres i systemet.

Når lydsystemer skrus av skal alle forsterkere skrus av FØR man skrur av noen andre systemkomponenter. Sett volumkontrollene på hver forsterker til sin minimumsinnstilling før du skrur av forsterkeren.

Håvard Herberg

Spørsmål?

Hei! Jeg er Håvard, og er eier av Soundergy As. Spørsmål til noe i dette inlegget? Send meg en beskjed eller ring meg på 95 44 22 69!

Legg igjen en kommentar

Spar 10% på ditt neste kjøp 

Meld deg på vårt nyhetbrev, og spar 10% på ditt første kjøp!
Nyhetsbrev påmelding
Lukk