Krav om CPR kabel ved fastinstallasjon

Håvard Herberg

CPR Kabel: Alt du trenger å vite om nye brannkrav for fastinstallasjon

Fra 1. juli 2017 ble det innført strengere brannkrav for alle kabler som benyttes til fastinstallasjon i bygg og anlegg. Dette ble gjort i henhold til den europeiske byggvareforordningen EN50575, også kjent som CPR (Construction Product Regulation).

Hva er CPR?

CPR står for Construction Product Regulation og representerer en ny standard for klassifisering av kabler brukt ved fastinstallasjon. Denne forordningen gir både grossister, prosjektører, og installatører et lovfestet ansvar for å sikre at de kablene de bruker, møter de nye kravene. Alle kabler som skal fastinstalleres skal nå minimum ha klassifisering Eca.

Hvorfor er dette viktig?

Sikkerhet er alltid førsteprioritet, spesielt når det gjelder elektriske installasjoner. Med de nye CPR-kravene kan du være trygg på at kablene du bruker er testet og sertifisert for å møte de høyeste brannsikkerhetsstandardene. Dette er spesielt viktig i tett befolkede områder som Gjøvik og resten av Innlandet, hvor en brann kan ha katastrofale konsekvenser.

Soundergy og CPR kabel

Som en ledende leverandør av lydutstyr og lysutstyr, er Soundergy stolt av å kunne tilby et bredt utvalg av CPR-sertifiserte kabler for installasjon. Dette inkluderer alt fra talevarslingskabel og brannvarslingskabel til høyttalerkabel, nettverkskabel, og videokabel. Se vårt utvalg av kabler, som omfatter et stort sortiment fra både Tasker og Adam Hall.

Mer informasjon om CPR kabel

For de som ønsker å fordype seg ytterligere i emnet, anbefaler vi å lese mer på Nye brannkrav for kabler (CPR) – Nelfo og Ny branklassifisering for kabel – NEK.

Håvard Herberg

Spørsmål?

Hei! Jeg er Håvard, og er eier av Soundergy As. Spørsmål til noe i dette inlegget? Send meg en beskjed eller ring meg på 95 44 22 69!

Legg igjen en kommentar

Spar 10% på ditt neste kjøp 

Meld deg på vårt nyhetbrev, og spar 10% på ditt første kjøp!
Nyhetsbrev påmelding
Lukk