Håvard Herberg

Håvard Herberg

Innehaver / audioingeniør

Russebil og russevan – lydanlegg og lys

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Les om vårt utvalg av lyd- og lysutstyr for russebil og russevan. Håndplukket utstyr innen lydanlegg og lydeffekter som gjør russefeiringen perfekt.

Lydutstyr og lydanlegg til bruk på russebil / russevan

Hva slags lydutstyr som benyttes på russebil er først og fremst avhengig av hvordan dere ser for dere å drifte lydanlegget. De vanligste alternativene er bruk av

  • Bilens 12V batterisystem. Ved bruka av batteristrøm er det vanligste å bruke bilstereo som driftes direkte fra 12V likestrøm. Det er også mulig å bruke invertere som gjør om 12V til 230v vekselstrøm, men vær obs på at gode invertere som gir stabil og ekte sinusspenning kan være kostbart. Bakdelen med å bruke bilens batterisystem er utlading av batteriene om bilens motor ikke er i gang.
  • Portabelt bensin- eller dieselaggregat som gir tradisjonell nettspenning. Dette er godt egnet som man ønsker å bruke PA-anlegg. Velg alltid et aggregat med god spenningsjustering, og aller helst et inverteraggregat.

    TIPS: Merk at det i mange tilfeller også er mulig å drive små til mellomstore PA høyttalere med bilstereoforsterker!

PA anlegg eller bilstereo?

Hva som er best av PA anlegg eller bilstereo til bruk i russebil et spørsmål vi ofte mottar, og det er i grunn ingen fasit. Bilstereo fungerer fint om man ønsker å benytte seg av bilens batterisystem. Vær klar over at bilstereo ofte krever mye effekt for å spille høyt, og at dette kan kreve at bilens ladesystem, batteri osv. må oppgraderes.

PA-anlegg (PA-utstyr) er en samlebetegnelse på profesjonelt lydutstyr som brukes for konsertsystemer eller faste installasjoner som skal nå ut til svært mange mennesker. Felles for PA høyttalere er at de som regel har høy sensitivitet. Dette betyr at høyttaleren er i stand til å spille svært høyt med forholdsvis lite effekt, en nyttig egenskap om det ønskes et lydanlegg som spiller ut av bilen.

Utvalgte produkter for lydutstyr til russebil:

Lysutstyr til bruk i russebil / russevan

Det finnes en rekke forskjellige lyseffekter og lys til bruk i russebil. Moderne lysutstyr krever svært lite effekt, men krever som regel 230v. Dette må da enten driftes av en batteri-inverter som gjør om 12v likestrøm til 230v vekselstrøm, eller ved hjelp av aggregat. Skal det brukes røykmaskin kan det være nyttig å vite at disse ofte trekker en del strøm. Vi anbefaler derfor å gå for små modeller til bruk i russebil.

Trenger hjelp?

Ta gjerne kontakt, så hjelper vi dere med å finne de riktige produktene!

Ikke gå glipp av vårt nyhetsbrev!

Vil du vite mer om våre produkter? Meld deg vårt nyhetsbrev ved å skrive inn din e-postadresse.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

Kontakt oss!

Har du spørsmål, om stort eller lite? Kontakt oss på Messenger chat, via kontaktskjema eller på telefon! Vi ser frem til å snakke med deg.

Messenger chat

Kontaktskjema

95 44 22 69