Russebil og russevan – lydanlegg og lys

Håvard Herberg

Les om vårt utvalg av lyd- og lysutstyr for russebil og russevan. Håndplukket utstyr innen lydanlegg og lydeffekter som gjør russefeiringen perfekt.

Lydutstyr og lydanlegg til bruk på russebil / russevan

Hva slags lydutstyr som benyttes på russebil er først og fremst avhengig av hvordan dere ser for dere å drifte lydanlegget. De vanligste alternativene er bruk av

  • Bilens 12V batterisystem. Ved bruka av batteristrøm er det vanligste å bruke bilstereo som driftes direkte fra 12V likestrøm. Det er også mulig å bruke invertere som gjør om 12V til 230v vekselstrøm, men vær obs på at gode invertere som gir stabil og ekte sinusspenning kan være kostbart. Bakdelen med å bruke bilens batterisystem er utlading av batteriene om bilens motor ikke er i gang.
  • Portabelt bensin- eller dieselaggregat som gir tradisjonell nettspenning. Dette er godt egnet som man ønsker å bruke PA-anlegg. Velg alltid et aggregat med god spenningsjustering, og aller helst et inverteraggregat.

    TIPS: Merk at det i mange tilfeller også er mulig å drive små til mellomstore PA høyttalere med bilstereoforsterker!

PA anlegg eller bilstereo?

Hva som er best av PA anlegg eller bilstereo til bruk i russebil et spørsmål vi ofte mottar, og det er i grunn ingen fasit. Bilstereo fungerer fint om man ønsker å benytte seg av bilens batterisystem. Vær klar over at bilstereo ofte krever mye effekt for å spille høyt, og at dette kan kreve at bilens ladesystem, batteri osv. må oppgraderes.

PA-anlegg (PA-utstyr) er en samlebetegnelse på profesjonelt lydutstyr som brukes for konsertsystemer eller faste installasjoner som skal nå ut til svært mange mennesker. Felles for PA høyttalere er at de som regel har høy sensitivitet. Dette betyr at høyttaleren er i stand til å spille svært høyt med forholdsvis lite effekt, en svært nyttig egenskap for russeanlegg som skal spille høyest mulig.

Se følgende produktkategorier i vår nettbutikk: 

Lysutstyr til bruk i russebil / russevan

Det finnes en rekke forskjellige lyseffekter og lys til bruk i russebil. Moderne lysutstyr krever svært lite effekt, men krever som regel 230v. Dette må da enten driftes av en batteri-inverter som gjør om 12v likestrøm til 230v vekselstrøm, eller ved hjelp av aggregat. Skal det brukes røykmaskin kan det være nyttig å vite at disse ofte trekker en del strøm. Vi anbefaler derfor å gå for små modeller til bruk i russebil. 

Se følgende produktkategorier i vår nettbutikk:

 

Trenger hjelp?

Ta gjerne kontakt, så hjelper vi dere med å finne de riktige produktene!

Håvard Herberg

Spørsmål?

Hei! Jeg er Håvard, og er eier av Soundergy As. Spørsmål til noe i dette inlegget? Send meg en beskjed eller ring meg på 95 44 22 69!

1 kommentar

  • Halla, jeg og russegruppa mi ser etter annlegg vi kan stappe inn i sprinteren vår. Vi har lyst på et solid annlegg til prispunkt mellom 60-80 tusen, med en fordeling på ute og inne annlegg. Hvor vi vil ha best inneanlegg. Vi er inntereserte i subber som gir følelsen av å bli slått i brystkassa. Send oss gjerne noen tips hvordan dette kan gjøres, i forhold til strøm eller aggregat osv?

Legg igjen en kommentar

Spar 10% på ditt neste kjøp 

Meld deg på vårt nyhetbrev, og spar 10% på ditt første kjøp!
Nyhetsbrev påmelding
Lukk