...

Høyttaler effekt (watt) kalkulator

Håvard Herberg

Håvard Herberg

Innehaver / audioingeniør

Ønsker du å vite hvor mange mange watt du trenger for å drive din høyttaler? Benytt vår høyttaler effekt kalkulatoren under til å finne nødvendig forsterkereffekt som kreves for å produsere et ønsket lydnivå i dB 1 meter foran høyttaleren.

NB! Kalkulatoren tar utgangspunkt i høyttalerens RMS effekt, som er ett tall på hvor mye effekt høyttaleren din tåler kontinuerlig (over en lengre tidsperiode).

Merk forøvig at de fleste høyttalere tåler korte perioder og korte signaltopper med høyere effekt enn høyttalerens oppgitte RMS effekt. Ofte er disse tallene oppgitt i spesifikasjonene som følgende:

  • Program effekt – tilsvarende RMS effekt x 2 (+3 dB)
  • Peak effekt – tilsvarende RMS effekt x 4 (+6 db)

Høyttaleren din er derfor i stand til å takle 3-6 dB høyere lydnivå enn hva kalkulatoren foreslår, men kun for veldig kort tid av gangen (millisekunder til sekunder). For å opperere høyttaleren i dette området trenger du 2-4 ganger maks effekt gitt av kalkulatoren (med andre ord 3-6 dB headroom). For slike konfigurasjoner er det viktig at du bruker en kalibrert limiter med både RMS kompressor og PEAK limit, ellers vil du mest sannsynlig ende opp med en skadet høyttaler. Trenger du hjelp til dette ber vi deg kontakte oss for veiledning.

Ikke gå glipp av vårt nyhetsbrev!

Vil du vite mer om våre produkter? Meld deg vårt nyhetsbrev ved å skrive inn din e-postadresse.

Kontakt oss!

Har du spørsmål, om stort eller lite? Kontakt oss på Messenger chat, via kontaktskjema eller på telefon! Vi ser frem til å snakke med deg.

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.