Høyttaler effekt (watt) kalkulator

Ønsker du å vite hvor mange mange watt du trenger for å spille et gitt lydnivå med din høyttaler? Benytt vår høyttaler effekt kalkulatoren under til å finne nødvendig forsterkereffekt som kreves for å produsere et ønsket lydnivå i dB 1 meter foran høyttaleren. Se alle våre høyttalere her.

NB! Kalkulatoren tar utgangspunkt i høyttalerens RMS effekt, som er ett tall på hvor mye effekt høyttaleren din tåler kontinuerlig (over en lengre tidsperiode).

Merk forøvig at de fleste høyttalere tåler korte perioder og korte signaltopper med høyere effekt enn høyttalerens oppgitte RMS effekt. Ofte er disse tallene oppgitt i spesifikasjonene som følgende:

  • Program effekt – tilsvarende RMS effekt x 2 (+3 dB)
  • Peak effekt – tilsvarende RMS effekt x 4 (+6 db)

Høyttaleren din er derfor i stand til å takle 3-6 dB høyere lydnivå enn hva kalkulatoren foreslår, men kun for veldig kort tid av gangen (millisekunder til sekunder). For å opperere høyttaleren i dette området trenger du 2-4 ganger maks effekt gitt av kalkulatoren (med andre ord 3-6 dB headroom). For slike konfigurasjoner er det viktig at du bruker en kalibrert limiter med både RMS kompressor og PEAK limit, ellers vil du mest sannsynlig ende opp med en skadet høyttaler. I de fleste tilfeller anbefaler vi å sette peak limiter til høyttalerens oppgitte “program effekt”. Trenger du hjelp til dette ber vi deg kontakte oss for veiledning.

Høyttaler effekt kalkulator

Spar 10% på ditt neste kjøp 

Meld deg på vårt nyhetbrev, og spar 10% på ditt første kjøp!
Nyhetsbrev påmelding
Lukk